Amarins Lyklema

(1988) is van jongs af aan actief als autodidact tekenaar/schilder met een voorliefde voor het realisme. De laatste jaren ligt haar focus op het klassiek stilleven in een hedendaagse vorm en het portretteren van dieren.

Amarins heeft het werken met acrylverf tot een waar specialisme verheven en laat zien dat de ontwikkelingen binnen deze binder niet stil staat of onder doen voor olieverf. 

Amarins over het schilderproces:

” Het begint met een idee wat ik een tijd op me laat inwerken. Daar kan maanden over heengaan totdat ik hier iets mee doe in de vorm van een studie of ontwerp. Alles moet kloppen, lichtval, texturen en de sfeer. Uren ben ik bezig met het maken van de compositie.

Ik houd van werken met grote contrasten en sterke belichting voor een dramatisch effect. Natuurlijk heb ik altijd een vooropgezet plan maar ik laat genoeg ruimte over voor nieuwe ingevingen en vertrouw op mijn gevoel gedurende het hele proces. Ik kan heel realistisch schilderen maar het is geen fotokopie. Wie goed kijkt naar mijn werk ziet dat deze is opgebouwd uit lagen en toetsen waarbij ik bepaalde delen overdrijf of aandik, en andere delen weer laat vervagen waardoor het schilderij echt gaat leven.

Van begin tot eind geniet ik van dit creatieve proces en kan er zoveel van mijzelf in kwijt.”

Agenda / Exposities

EUROPE ART FAIR 2024 + -

De EuropArtFair vindt plaats in de Gashouder in Amsterdam 
6 t/m 8 september 2024. 

Op de beurs bekijk je werk van meer dan honderd Europese kunstenaars.  Amarins zal hier haar nieuwste werk presenteren, 

kom je ook kijken?

Meer informatie

EUROPE ART FAIR 2023 + -

14 t/m 16 juli

COUNTRY & GARDEN FAIR 2023 + -

18 t/m 21 mei

ART EINDHOVEN 2023 + -

3 t/m 4 februari

News

JAKUNST AWARD + -

Amarins is onderscheiden met een Jakunst Art Award. De Jakunst Art Award is een onderscheiding voor kunstenaars waarvan het werk hoog wordt gewaardeerd.

Jaarlijks kent de Beoordelingscommissie van Jakunst, een beperkt aantal Art Awards toe aan kunstenaars waarvan de commissieleden van mening zijn dat zij uitzonderlijke kunst maken.

MEESTERS VAN HET REALISME + -

Amarins  heeft zich aangemeld voor inventarisatie van Nederlandse kunstenaars die realistische schilderwerken creëren.

In minder dan 12 maanden zullen de 250 ‘Meesters van het Realisme’ worden gekozen mede op aandragen van enkele kenners van de realistische schilderkunst.

Geselecteerde kunstenaars krijgen gelegenheid toe te treden tot de ‘Meesters van het Realisme’.

Dit najaar zal bekend gemaakt worden of Amarins genomineerd zal worden als 'Meester van het Realisme'

Interviews

INTERVIEW TRI-ART + -

Amarins heeft een speciale plek gekregen op de website van Tri- Art namelijk bij de ''Artist Spotlight'' met een leuk interview.

Tri-Art is een Canadees bedrijf en is gespecialiseerd in het maken van Artist verf en accessoires voor de professional tot beginners. Amarins werkt al jaren met deze producten van Tri-Art.

Lees het volledige artikel hier

INTERVIEW LANDLEVEN + -

In September 2022 staat Amarins met een 6 pagina's tellend interview in Landleven waar haar dierportretten centraal staan.

Klik op de afbeelding om het volledige interview te lezen.